Cyberpunk 2077 kan epileptische aanvallen triggeren

Cyberpunk 2077 kan epileptische aanvallen triggeren

Beelden in Cyberpunk 2077 kunnen epileptische aanvallen triggeren.

De recensent van Game Informer ondervond dat tijdens het spelen van de game. Clubs en cafés in de games zouden volgens Liana Ruppert "gevaarlijke zones" zijn. Een glitch waardoor het personage Johnny Silverhand - gespeeld door Keanu Reeves - in beeld flikkert, zou ook gevaarlijk kunnen zijn.

Verder zou er op een bepaald moment in de game een zogenaamde 'Braindance' worden getoond - een opname van een herinnering - waarbij er vijf seconden lang snel licht op het beeld flikkert. De journalist in kwestie laat weten dat ze eerder van games al epileptisch aanvallen heeft gekregen.

Ontwikkelaar CD Projekt Red heeft inmiddels op de situatie gereageerd. Op Twitter laat het bedrijf weten te werken aan een waarschuwing voor in de game dat niet onderdeel is van de user agreement. Ook zou de ontwikkelaar aan een "meer permanente oplossing" werken die zo snel mogelijk aan de game moet worden toegevoegd.

Cyberpunk 2077 komt morgen uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One, maar is via backward compatibility ook speelbaar op PlayStation 5 en Xbox Series X en Series S. In 2021 moet een next-gen update uitkomen. Op release komt de game ook naar Google Stadia.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 kopen?

Kopen voor Playstation 5

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

lol, het gene wat ik het meest hoor is dat ze nog steeds dingen moeten aanpassen aan de game. Je kan ook woede aanvallen triggeren bij sommige mensen als je iets negatiefs over de game zegt want de game krijgt natuurlijk een perfecte 10 😂

0
test

@Ryme Je hebt dus een day zero patch voor pers gehad 50 gb, dan is er een 15 gb patch deze week geweest en komt er nog een day one patch van 43 gb uit. Ja de game is niet af en zou gewoon uitgesteld moeten worden weer denk ik dan. Maar vanmiddag mag de pers om 12 uur hun eigen beelden tonen dus kijken wat voor bugs het zijn.

0
test

@hulstpower dit heeft niks te maken dat de game niet af is, al snap ik dat mensen dat maar wat graag blijven roepen om verschillende redenen. Dit heeft er mee te maken dat het spel blijkbaar voor iedereen speelbaar moet zijn. Willen ze dit oplossen dan moeten ze snel flikkerende beelden uit de game halen. Maar moeten ze dat wel willen? Is een game niet af wanneer het niet door iedereen te spelen valt? Of komen we er zo achter dat we niet alles kunnen wat we zelf zouden willen?Begin dan maar gelijk in iedere game een gouden Mario te stoppen die je naar het einde van het spel brengt.

0
test

Belachelijk dat na al die jaren ontwikkeling en al die keren uitstel de game nog steeds vol bugs zit. Ik wacht zowieso op de ps5 versie.

0

Aanbevolen voor jou