Bedrijven proberen op verschillende manieren achter informatie over leden van games als Aion te komen. Zo worden er via diverse websites wachtwoorden achterhaald, omdat diverse spelers van Aion hun wachtwoord in de game ook op andere websites gebruiken. Wachtwoorden kunnen ook achterhaald worden via diverse websites die aanbieden om personages van spelers sterker te maken.

Door deze toename in cybercriminaliteit zijn er duizenden Aion-spelers die bij NCsoft hebben aangegeven problemen met hun account te hebben. De servers en ledendatabases worden constant aangevallen en getest op zwakke plekken. "Het is een oorlog die nog niet over is", aldus Jennings.

Volgens Jennings heeft NCsoft een beveilingsteam dat zijn uiterste best doet om Aion zo veilig mogelijk te houden. Gedurende de feestdagen vorig jaar werden er veiligheidslekken ontdekt op de website van NCsoft. Het beveiligingsteam is vervolgens alles gaan testen om er voor te zorgen dat er niets fout kon gaan.

Veilige stappen

Het is volgens Jennings echter belangrijk dat spelers ook enkele stappen ondernemen om hun account veilig te stellen. Zo wordt spelers aangeraden hun wachtwoord nooit aan iemand te vertellen, nooit bots te gebruiken, geen in-game geld te kopen en een goede virusscanner op hun computer te installeren.

NCsoft verwijderde eind vorig jaar nog bijna 16.000 Aion-accounts van de Europese en Noord-Amerikaanse servers van de MMO. Het doelwit van de verbanningen waren gebruikers van zogenaamd bots, die spelers in staat stellen om zonder zelf te spelen omhoog te gaan in level of grote hoeveelheden goud te verzamelen.