Cyanide werkt aan RPG Renaissance | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Renai ance bevindt zich nog in een vroege fase van ontwikkeling en zal waarschijnlijk pas ergens in 2011 op de markt komen. Het spel situeert zich in een onconventionele fantasywereld en kent twee hoofdrolspelers: een goblin en een ork. Door het verhaal te vertellen via dit bijzondere duo hoopt Renai ance thema's als racisme en verschil van cultuur aan te stippen.

Met real-time gevechten die op elk moment kunnen worden gepauzeerd, haalt Renai ance een deel van zijn inspiratie uit de RPG's van BioWare. Cyanide vindt met name inspiratie in Knights of the Old Republic. Voor de grafische power achter Renai ance wordt de Unreal Engine 3 gebruikt.

Meer over het spel lees je in de preview bij Gamekult, die voor niet-Franstaligen in brak Nederlands waarschijnlijk nog beter te begrijpen valt.
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou