Cyan hint naar project om 25 jaar Myst te vieren | Gamer.nl

Cyan hint naar project om 25 jaar Myst te vieren | Gamer.nl

Cyan hint mogelijk naar plannen om de 25e verjaardag van Myst te vieren.

Ontwikkelaar Cyan hint met een tweet naar plannen om de 25e verjaardag van Myst te vieren. In de tweet staan enkel het versleten Myst-boek waar het verhaal over gaat, een notitiebriefje waar 25 op is geschreven (driemaal onderstreept) en een pen. Verder is er een link naar de Myst-website, waar hetzelfde plaatje staat en de tekst "…perhaps the ending has not yet been written". Tenslotte kunnen fans hun e-mail opgeven. Wat de plannen zijn is nog geheel onbekend. Mogelijk wordt een remake of vervolg op Myst binnenkort uitgebracht.

Myst kwam origineel uit voor Mac OS op 24 september 1993, wat over een paar maanden vijfentwintig jaar geleden is. Het is een kla ieke point-and-click-game waarin spelers een ogenschijnlijk verlaten eiland verkennen en puzzels op moeten lo en. Vooral aan het begin wordt er heel weinig aan de speler uitgelegd, waardoor men het eiland moet gaan verkennen en puzzels oplo en om verder te komen in het verhaal.

Hoewel er meerdere vervolgen, ports en 'Myst-clones' zijn geweest hebben ze allemaal niet het succes van het originele spel kunnen kopiëren. Onder andere Computer Gaming World prees het spel voor zijn simpele doch intrigerende verhaal en beschreef het als een "artistiek meesterwerk".

In augustus 2016 kwam er een spiritueel opvolger voor Myst, Obduction genaamd. In de game is de speler ontvoerd en strandt hij op een buitenaards landschap. Ook hier moet men verkennen en puzzelen om weer naar huis te komen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou