Ook eigen creaties bedenken en maken met Nintendo Labo dankzij Garage-modus | Gamer.nl

Ook eigen creaties bedenken en maken met Nintendo Labo dankzij Garage-modus | Gamer.nl

Nintendo laat gebruikers hun eigen Labo-creaties bedenken en maken met Garage-modus.

Op een evenement in New York liet Nintendo een aantal mensen Nintendo Labo uitproberen. Hier kwam Toy-Con Garage ook voor het eerst naar voren, een manier om eigen creaties te bedenken en bestaande Toy-cons aan elkaar te linken. De Garage-modus is beschikbaar vanuit de basi oftware voor Nintendo Labo.

Tijdens het event werd bijvoorbeeld het stuur of de vishengel uit het mixpakket gecombineerd met de auto waarna de auto daarna hiermee bestuurd kon worden. Bovendien is het mogelijk eigen creaties te bedenken en te bouwen van karton. De mate van vrijheid is echter nog onduidelijk. De Garage-modus gebruikt programmeerblokken om gebruikers zelf een systeem te laten programmeren op de Switch dat in combinatie met de kartonnen creaties en Switch werkt. Er zijn een aantal blokken gebaseerd op output-opties die ondersteund worden door Labo en de Switch.

Helaas liet Nintendo mensen geen foto's maken op het evenement. Wel waren in de eerste voor Labo er al beelden van Toy-Con Garage te zien met hoe de programmeerblokken werden gebruikt met een mannetje en drumpedaal.

Er zijn vooralsnog twee pakketten aangekondigd: het mixpakket en het robotpakket. Beide pakketten gaan 80 euro kosten. Met het eerste pakket kan onder andere een vishengel, op afstand bestuurbare wagentjes en een piano worden gemaakt. Met het tweede pakket kan een robotpak worden gemaakt. Er is ook een decoratieset voor 9,99 dollar te koop met stickers en tape om de kartonnen creaties mee te versieren. Bovendien zijn de ontwerpen van de kartonnen bouwpakketten gratis te downloaden voor als ze kapot gaan of als je meer wil bouwen met een ander ontwerp.

Nintendo Labo lanceert op 27 april in Europa. Meer weten? In ons overzichtsartikel zetten we alle details over dit nieuwe Nintendo-product op een rijtje.

Nintendo Labo Garage
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou