Voordat hij de Kingdoms of Amalur-studio oprichtte, was Schilling een bekende honkbal-pitcher bij diverse clubs in de Major League Baseball-competitie. Hij heeft aangegeven een bebloede sok te willen verkopen, die hij droeg toen hij de Boston Red Sox naar hun eerste kampioenschap in 86 jaar leidde, vertelt advocaat John La Liberte aan de krant Boston Globe. De sok is nu uitgeleend aan de National Baseball Hall of Fame and ­Museum in Cooperstown.

Ook is Schilling bereid afstand te doen van andere memorabilia, zoals een pet die gedragen is door Lou Gehrig, een legendarische speler van de New York Yankees, en zijn grote Tweede Wereldoorlog-verzameling. Daarnaast biedt hij een aandeel in zijn huis en zijn private equity-firma. Zijn grote landgoed in Medfield staat reeds te koop voor 3,45 miljoen dollar.

Schuld

Toen 38 Studios bankroet werd verklaard in juni, had het bedrijf 150 miljoen dollar schuld en niet meer dan 22 miljoen dollar aan activa. De activa gaan waarschijnlijk allemaal naar de staat Rhode Island, die 75 miljoen dollar heeft geleend aan 38 Studios. Schilling heeft twee leningen bij Bank Rhode Island en de Royal Bank of Schotland van in totaal 12 miljoen dollar, genomen voor 38 Studios, waarvoor hijzelf garant staat. Om die af te kunnen lossen, moet hij zijn persoonlijke items verkopen.