Cultgame Noah's Ark staat nu op Steam

Cultgame Noah's Ark staat nu op Steam

De cultgame Noah's Ark is nu op Steam verkrijgbaar.

De game is nu tijdelijk met korting te koop voor 5,27 euro. Noah's Ark verscheen oorspronkelijk in 1992 voor de NES en staat bekend als een zogenaamd 'bijbelspel'. Spelers besturen in deze platformer Noah, die rondreist om verschillende dieren te verzamelen voor zijn ark.

In het spel bezoeken spelers onder andere Egypte, China en Rome. In de levels stijgt ondertussen het water, wat voor de nodige druk op de speler zorgt.

Hoewel de game niet per se bekend staat om diens kwaliteit, heeft het spel in de loop der jaren wel een cultstatus vergaard. Dat komt mede doordat de game gebaseerd is op een religieus verhaal, maar ook omdat het nooit in de Verenigde Staten is uitgekomen. Nintendo Amerika verbood namelijk om games met religieuze thema's op de NES uit te geven. In Europa gaf Nintendo wel toestemming voor de uitgave.

Het spel moet overigens niet verward worden met Super 3D Noah's Ark, een compleet andere game voor de Super NES dat nog meer populariteit geniet door diens aanwezigheid in een

Watch on YouTube

.

Watch on YouTube

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En dus ook niet te verwarren met Noah’s ark die wel in een set uitkwam in de vs. Want een game genaamd Noah’s ark kwam wel degelijk in de VS uit. Maar niet deze versie. Deze is een officiële goedgekeurde. Die andere is niet officieel uitgekomen en gemaakt door Wisdom tree en dus uitgegeven op een sneaky manier dat Nintendo er weinig tegen kon doen of destijds niet eens besefte. (ik geloof dat deze in religieuze boekwinkels verkocht werd). Maar die versie zat in een set genaamd Bible adventures. En was nog veel erger dan deze game en niet verwant. Wat betreft deze versie is inderdaad nooit in de Vs uitgekomen. Ik heb deze game destijds via verhuur gespeeld en vind deze wel ok.

0
test

@watashi wa maurice desu. This man knows his bible games!

0
test

@MichelMusters Oh yeah, do you see the light... Then I am sure it isn’t dark. Maar serieus nee ik ben niet zo van het geloof, ofanders enkel de Metal Gods. Hahaha en kwa games eerder goede YouTubers die het werk al voor mij deden. Waaronder die van AVGN. Die heeft deze set namelijk op zijn........eigen manier beoordeeld. Hahaha Maar toch daarom wist ik inderdaad wel van die game. En van hoe ‘geweldig’ slecht die is. Die van Konami waar jij het over hebt in dit stukje vond ik serieus een hele leuke game. En ik had geen kennis van religie destijds als 13 jarig Mauriceje. Maar zoals ik al zei ik vind deze game toen wel leuk. Ben benieuwd wat ik er nu van zou vinden maar dan liefste op NES en iets zegt me dat deze game zeldzaam is.

0
test

Nouja, misschien nu is de kwaliteit niet echt om over naar huis te schrijven, maar op het moment van uitkomen was het gewoon een goede game.

0
test

@SuperDre Daarom zeg ik ook expres 'niet per se': ik heb hem nooit gespeeld dus oordeel niet :)

0

Aanbevolen voor jou