Cultgame Desert Bus krijgt een vervolg, waarschijnlijk voor vr | Gamer.nl

Cultgame Desert Bus krijgt een vervolg, waarschijnlijk voor vr | Gamer.nl

Penn Jillette, van het goochelaarsduo Penn & Teller, heeft via zijn podcast bekendgemaakt dat er een vervolg komt op Desert Bus. Het hoofd van Gearbox, Randy Pitchford, gaat bijdragen aan de ontwikkeling.

Jillette vertelt in de podcast dat de game gaat verschijnen in een bundel met “een aantal andere games” en dat virtual reality-functionaliteit waarschijnlijk is. Het vervolg op Desert Bus wordt voornamelijk gemaakt zodat er geld kan worden opgehaald voor goede doelen. 

De originele Desert Bus was onderdeel van een collectie voor de Sega Mega CD genaamd Penn & Teller’s Smoke and Mirrors. Deze compilatie van minigames is nooit officieel uitgekomen vanwege de vroege dood van de Sega Mega CD. In Desert Bus moeten spelers een reis voltooien tu en Tucson en Las Vegas. Spelers kunnen de game niet pauzeren, terwijl het zo'n acht uur duurt om de volledige route af te leggen. 

In livestreams werd de originele game jaarlijks gestreamd om zo geld voor goede doelen op te halen. In totaal is er meer dan 9 miljoen dollar mee opgehaald.

In 2011 verscheen een iOS-versie van het origineel. Het is nog niet bekend wanneer en op welke platforms het vervolg op Desert Bus gaat verschijnen.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou