Update: Sony heeft niet betaald om Cult of the Lamb van Game Pass af te houden

Update: Sony heeft niet betaald om Cult of the Lamb van Game Pass af te houden

Update: Uitgever Devolver Digital meldt dat Sony de ontwikkelaar nooit heeft betaald om Cult of the Lamb van Xbox Game Pass af te houden.

Een woordvoerder van Devolver nam contact op met website TheGamer en meldde dat eerdere berichten "absoluut onwaar" zijn. Eerder deze week claimde journalist Gary Whitta te hebben vernomen dat Sony de ontwikkelaar van Cult of the Lamb had betaald om het spel niet op Game Pass uit te brengen, maar dit blijkt dus niet te kloppen.

Oorspronkelijk bericht:
Sony zou Massive Monster betaald hebben om de nieuwe indiegame Cult of the Lamb niet op Xbox Game Pass te laten verschijnen.

Dat claimt journalist en scriptschrijver Gary Whitta te hebben vernomen, zo meldt hij in een

Watch on YouTube

. "Iemand heeft mij verteld dat (Cult of the Lamb) niet op Game Pass staat omdat Sony (de ontwikkelaar) heeft betaald om het niet op Game Pass te plaatsen. Het bedrijf beloont bedrijven op die manier om geen deals met concurrerende platforms te sluiten."

Hoewel dit niet officieel bevestigd is, ligt het bericht op één lijn met een recente opmerking van Microsoft in een document dat in Brazilië bij de overheid is ingediend om de overname van Activision Blizzard door Microsoft te verdedigen. Microsoft claimt daarin dat Sony "de groei van Game Pass probeert te remmen" door er voor te zorgen dat bepaalde games er niet op verschijnen. 

"Aangezien strategieën rondom exclusiviteit onderdeel zijn van Sony's kernstrategie om diens aanwezigheid in de game-industrie te versterken, en Sony marktleider is in het distribueren van digitale games, zijn Sony's zorgen wat betreft exclusiviteit rondom Activisions content op zijn minst onsamenhangend", zo leest de reactie van Microsoft.

"Het onthult de angst die hangt rondom een innovatief zakenmodel dat hoge kwaliteit aan gamers levert tegen een lage prijs. Dit bedreigt het leiderschap dat in jaren is gecreëerd door een focus op apparaten en exclusiviteit. Microsofts vermogen om Game Pass uit te breiden wordt tegengehouden door Sony's drang om die groei te remmen. Sony betaalt voor 'blokkeerrechten', waarmee het ontwikkelaars tegenhoudt content aan Game Pass en andere concurrerende abonnementsservices toe te voegen."

Cult of the Lamb kwam op 11 augustus uit op Xbox Series X en S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4, Nintendo Switch en Steam. De game staat dus niet op Game Pass. In het spel leiden spelers een eigen sekte met verschillende dieren. Het doel van de game is om een loyale groep volgers op te bouwen die de goden vereren. Daarbij bouwen spelers gebouwen, voeren ze rituelen uit en vechten ze tegen rivaliserende sektes in vijf regio's. 

Gamer.nl gaf een 8 aan Cult of the Lamb: "Andere games zouden bezwijken onder zo’n grote hoeveelheid systemen en spelmechanieken, maar Cult of the Lamb brengt al zijn ideeën met verve samen in een bijzondere mix van een roguelite en een managementgame."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Als dit waar is hoop ik dat Sony snel weer normaal gaat doen.

0

@Tokumei want? Wat is hier niet normaal aan? Alsof Microsoft nog nooit geld heeft betaald om iets exclusief te hebben? Ik snap niet zo goed dat mensen dit een verrassing vinden we weten allemaal hoe de zaken wereld werkt geld spreekt!

0

@Ronnyp Het punt is dat het daarmee niet exclusief voor Sony wordt. Het is dwarsbomen in plaats van exclusiviteit. Die insteek is gewoon een vervelende insteek en heeft vooral te maken met het niet uitgaan van eigen kracht.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@Snoop213 ps plus duurste vorm heeft geen nieuwe games gehad alleen de eerste en tweede tier hadden nieuwe games en de 3e helaas nog niks nieuws. Als sony veel studios betaalt om games van gamepass af te houden is hun eigen keus, maar ik zeg stop dat dan in je eigen dienst en maak die beter en geef jou fans geen rede om weg te gaan naar de concurent waar ze dus bang voor zijn.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou