We schrijven het jaar 1962. De wereld rilt onder de angst voor een derde wereld oorlog en wat begon als een akkefietje tussen de VS en de Sovjet-Unie lijkt uit te lopen op een nucleaire oorlog. Op 22 oktober komt de Amerikaanse president John F. Kennedy met de eis dat alle Sovjet-raketbases op Cuba ontmanteld moeten worden. Moskou reageert na enkele aarzelingen positief en de raketten worden verwijderd.

Later blijkt de zogenaamde 'Cuba-crisis' één van de meest gevaarlijke momenten uit de Koude Oorlog geweest te zijn. De kans op een atoomoorlog was in die dagen zeer reëel. Het is dan ook niet gek dat er mensen zijn die aan het denken geslagen zijn over wat er gebeurd zou zijn als de oorlog toen daadwerkelijk uitgebroken was.

Ontwikkelaar G5 Software haakt in op deze ideeën met de game Caribbean Crisis. De strategie game maakt gebruik van de Blitzkrieg engine en moet al in het eerste kwartaal van 2004 voor de PC in de winkels liggen. Er zijn via deze link nog twee andere screenshots van de game te bezichtigen.