Hoewel de meeste mensen momenteel nog steeds helemaal hitsig zijn van de gold-melding van Doom 3, moeten we niet vergeten dat ook Half-Life 2 nog maar een paar weken van deze felbegeerde status verwijderd is. Langzaam maar zeker geeft Valve dan ook meer duidelijkheid in de vage uitlatingen die ze sinds de aankondiging van het spel gemaakt hebben.

CS Nation had een interview met Jess Cliffe van Valve Software, en sprak vooral over CS: Source, de conversie van Counter-Strike naar de Source engine van Half-Life 2. Hij weet te vertellen dat CS: Source de enige multiplayer van Half-Life 2 zal zijn, en dat het met elk exemplaar van Half-Life 2 gebundeld zal zijn. Je kunt er echter ook voor kiezen CS: Source los te kopen, zonder de geniale singleplayer ervaring:Counter-Strike: Source will be included with all versions of Half-Life 2. However, we will also make it available as a stand alone purchase for those who'd prefer to purchase CS:S a la carte. Right now, we do not plan to include any other multiplayer games with Half-Life 2.Helaas zal er dus geen andere multiplayermode in Half-Life 2 aanwezig zijn, een gemiste kans voor Valve. De physics engine, de setting en de leuke wapens uit Half-Life 2 lenen zich namelijk perfect voor een deathmatch mode waarbij spelers objecten uit de spelomgeving naar elkaar toe kunnen gooien. Maar blijkbaar heeft iemand bij Valve gedacht dat iedere gamer op de aardkloot Counter-Strike wel leuk zal vinden. Lees het hele interview hier.

Weer dezelfde maps, weer al die spelers die het spel al binnenstebuiten kennen, weer dezelfde wapens. Hopelijk komt er nog een leuke mod of addon die van de physics gebruik gaat maken en eens wat nieuws brengt naast betere graphics!