Dé CS lamer, een bekend verschijnsel voor iedereen die ooit meer dan 30 sec op een CS server is geweest. Misschien ben je er zelf wel eentje. Chaindog van Gameparty.net heeft een vermakend (tsja je kunt het moeilijk wetenschappelijk noemen) artikel geschreven over CS lamers. Oftewel: over mensen die zichzelf heel cool vinden en niet 'normaal' kunnen doen bij het CSen.

Volgens Chaindog is de gemiddelde lamer tussen de 12 en 16 jaar, en doet die bijvoorbeeld veel aan 'l33t nicks'. Zelf vind ik dit vrij stereotiepe beelden van "CS lamers", maar ze gelden wel zeker voor een kleine groep.

'Campen' is volgens Chaindog ook een typerende actie voor lamers, en wel om de volgende redenen:- Als hij de bom heeft

- Het andere team al 20x achter elkaar geraped is, de lamer blijft echtet nog steeds bij het spawn rondcampen

- Campt als de laatste man aan de andere kant van de map, net als een soortgenoot van het andere team aan de andere kant van de diagonaal van de map.

- In clanwars ook al moet de bom geplant worden, is de tijd bijna op en het CT team slim genoeg om de bomspots te blijven verdedigen en niet aanvallen zal de lamer blijven campen tot het eind ook al verliest hij de ronde.

Campen blijft een deel van het spel, hoe je het ook went of keert. Hoewel het artikel veel stereotiepe gedachtes weergeeft worden er ook een aantal goede punten aangekaart, en zeker een aantal grappige.