Ontwikkelaar Crytek heeft onthuld dat het naast het afmaken van Crysis ook van start zijn gegaan met een supergeheime nieuwe game. De mysterieuze titel zal worden ontwikkeld door Crytek's studio in Kiev. Het zal een “nieuwe, originele IP betreffen” en gemaakt worden met de CryEngine 2, die uiteraard ook wordt gebruikt voor Crysis.

Hoewel de ontwikkelaar zich niet in de kaart wil laten kijken als het gaat om de nieuwe game, heeft Crytek MD Faruk Yerli wel laten ontvallen dat deze behalve op de pc ook naar andere platformen zal komen en dit wellicht Crytek's eerste non-shooter zal zijn.

“Nu dat onze CryEngine 2 het punt heeft bereikt waarop het zowel verschillende gametypen als platformen kan ondersteunen, vonden we dat dit het ultieme moment was om aan een nieuw project te beginnen en onze studio in Kiev volledig operationeel te maken,” aldus Yerli.

Details omtrent een mogelijke titel en een releasedatum zijn zoals verwacht nog niet bekend, maar zullen in de loop der tijd vanzelf naar buiten worden gebracht. Crysis zal overigens vanaf 13 september in de winkels liggen voor de pc.

Dus hebben we nog genoeg om naar uit te kijken!