‘Crytek sluit grote CryEngine-licentiedeal met Amazon’ | Gamer.nl

‘Crytek sluit grote CryEngine-licentiedeal met Amazon’ | Gamer.nl

Ontwikkelaar Crytek heeft een grote licentiedeal gesloten met Amazon, omtrent de CryEngine. Dat stellen vier anonieme bronnen tegenover weblog Kotaku.

De deal zou Crytek tu en de 50 en 70 miljoen dollar opleveren: genoeg om de ontwikkelaar uit de financiële nood te redden. Het is onduidelijk wat Amazone met de CryEngine van plan is. Het lijkt voor de hand te liggen dat Amazon zelf games wil gaan ontwikkelen, maar het is ook mogelijk dat het e-commercebedrijf zelf een game engine wil ontwikkelen geïnspireerd op CryEngine.

De financiële crisis waar de ontwikkelstudio Crytek in verkeert zou veroorzaakt zijn door tegenvallende verkoop van games als Crysis 3 en Ryse: Son of Rome, alsmede een gebrek aan succes van free-to-play games. Zo zou de game Warface alleen in Rusland populariteit genieten. Ook zou de CryEngine, de door Crytek ontwikkelde engine, niet zoveel afnemers hebben als werd gehoopt.

Het lijkt erop dat Amazon grote plannen heeft voor de game-industrie. Eerder contracteerde het bedrijf Far Cry 2-designer Clint Hocking en Kim Swift, hoofd designer van Portal; zij werken aan een tot dusver geheim project. Daarnaast kocht Amazon studio Double Helix, die bekend is van Killer Instinct.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou