Nieuws

‘Crytek sluit grote CryEngine-licentiedeal met Amazon’

Deal zou Crytek van financiële afgrond redden

Geschreven door Arthur van Vliet op
Ontwikkelaar Crytek heeft een grote licentiedeal gesloten met Amazon, omtrent de CryEngine. Dat stellen vier anonieme bronnen tegenover weblog Kotaku.

De deal zou Crytek tussen de 50 en 70 miljoen dollar opleveren: genoeg om de ontwikkelaar uit de financiële nood te redden. Het is onduidelijk wat Amazone met de CryEngine van plan is. Het lijkt voor de hand te liggen dat Amazon zelf games wil gaan ontwikkelen, maar het is ook mogelijk dat het e-commercebedrijf zelf een game engine wil ontwikkelen geïnspireerd op CryEngine.

De financiële crisis waar de ontwikkelstudio Crytek in verkeert zou veroorzaakt zijn door tegenvallende verkoop van games als Crysis 3 en Ryse: Son of Rome, alsmede een gebrek aan succes van free-to-play games. Zo zou de game Warface alleen in Rusland populariteit genieten. Ook zou de CryEngine, de door Crytek ontwikkelde engine, niet zoveel afnemers hebben als werd gehoopt.

Het lijkt erop dat Amazon grote plannen heeft voor de game-industrie. Eerder contracteerde het bedrijf Far Cry 2-designer Clint Hocking en Kim Swift, hoofd designer van Portal; zij werken aan een tot dusver geheim project. Daarnaast kocht Amazon studio Double Helix, die bekend is van Killer Instinct.

Bron: Kotaku

Dit artikel delen:

Lees meer

SimCopter-fanmod voor Cities: Skylines in ontwikkeling Terug naar de toekomst: 1989
2

Reacties op: ‘Crytek sluit grote CryEngine-licentiedeal met Amazon’

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • Aquemini

  • 7 april 2015 16:38
  apart dat Microsoft deze deal niet heeft gesloten, alhoewel de laatste alinea doet vermoeden dat Amazon een voor hun nieuwe markt gaan aanboren.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.
 • bigmichiel

  • 8 april 2015 13:20
  Die deal is al een tijd terug gemaakt, echter nu pas bekendgemaakt.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
  met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.