Crytek, de ontwikkelstudio achter het originele Far Cry en Crysis, heeft Free Radical Design opgekocht. Dat meldt een werknemer van Free Radical, Rob Yescombe, aan de gamesite 1Up.

Yescombe vertelde aan 1Up dat "de onzekerheid eindelijk voorbij is. We zijn door een heel goed bedrijf overgekocht. Ik ben zo enthousiast dat ik het niet in woorden uit kan drukken. Het was de meest ontspannen deal die we ooit hebben gedaan. Het ging allemaal zo snel, efficiënt en fantastisch..."

Toen werknemers van Free Radical, de studio achter de Time Splitter-reeks en Haze, op 18 december op hun werk aankwamen, konden ze niet naar binnen en werden ze naar een nabij gelegen hotel gedirigeerd. Daar kregen ze te horen dat het bedrijf in administratie was gegaan, een term die zoveel zegt als dat Free Radical in de financiële problemen zat, maar dat men nog steeds aan het proberen was die problemen op te lossen voordat de deuren voor altijd zouden sluiten.

Op de laatste dag van vorig jaar liet men echter weten dat er 140 werknemers werden ontslagen, zodat er maar 40 over bleven. Dit zou er wel voor zorgen dat Free Radical kon blijven bestaan. Yescombe kon tijdens zijn gesprek met de gamesite echter niet vertellen wat de overname door Crytek voor de eerder ontslagen werknemers zal betekenen en of we ooit nog het vierde deel van TimeSplitters krijgen te zien. "We zullen er de komende weken achter komen." Crytek heeft vooralsnog niet gereageerd op dit nieuws.