Crytek gaat CryEngine misschien gratis delen | Gamer.nl

Crytek gaat CryEngine misschien gratis delen | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Volgens Yerli is de mod-community, gameliefhebbers die de CryEngine gebruiken om hun eigen games of aanpa ingen op games te maken, zeer belangrijk voor CryTek. Vandaar dat CryTek een SDK wil uitbrengen speciaal voor deze groep consumenten: "We hebben een bedrijfsmodel in gedachten maar kunnen er nog niet al te veel over kwijt", vertelt Yerli. "Het zal in elk geval erg gebruikersvriendelijk zijn." Yerli vertelt dat deze SDK erg goedkoop en mi chien wel gratis aangeboden zal worden.

Volgens Yerli wordt de engine ook buiten de gamesindustrie gebruikt. "CryEngine is absoluut de beste engine die we tot nu toe hebben gemaakt wat betreft gebruikersvriendelijkheid en het ontwikkelen voor verschillende platforms". Volgens hem zijn er architecten met een licentie op de engine en worden er trainingsmodules, simulaties en educatieve software mee geprogrammeerd.

CryEngine

De CryEngine is het software-ontwikkelpakket, of SDK, dat door ontwikkelaar CryTek zelf is gebouwd. De techniek is onder andere gebruikt voor de shooters Far Cry, Crysis en de ma ively multiplayer online-game Aion: Tower of Eternity. Crysis 2, dat op 25 maart uitkomt voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360, maakt ook gebruik van deze engine.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou