Volgens Yerli is de mod-community, gameliefhebbers die de CryEngine gebruiken om hun eigen games of aanpassingen op games te maken, zeer belangrijk voor CryTek. Vandaar dat CryTek een SDK wil uitbrengen speciaal voor deze groep consumenten: "We hebben een bedrijfsmodel in gedachten maar kunnen er nog niet al te veel over kwijt", vertelt Yerli. "Het zal in elk geval erg gebruikersvriendelijk zijn." Yerli vertelt dat deze SDK erg goedkoop en misschien wel gratis aangeboden zal worden.

Volgens Yerli wordt de engine ook buiten de gamesindustrie gebruikt. "CryEngine is absoluut de beste engine die we tot nu toe hebben gemaakt wat betreft gebruikersvriendelijkheid en het ontwikkelen voor verschillende platforms". Volgens hem zijn er architecten met een licentie op de engine en worden er trainingsmodules, simulaties en educatieve software mee geprogrammeerd.

CryEngine

De CryEngine is het software-ontwikkelpakket, of SDK, dat door ontwikkelaar CryTek zelf is gebouwd. De techniek is onder andere gebruikt voor de shooters Far Cry, Crysis en de massively multiplayer online-game Aion: Tower of Eternity. Crysis 2, dat op 25 maart uitkomt voor PC, PlayStation 3 en Xbox 360, maakt ook gebruik van deze engine.