Crytek brengt CryEngine naar Wii U | Gamer.nl

Crytek brengt CryEngine naar Wii U | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

"Ondersteuning van de Wii U door ons gaat er zeker van komen. We hebben het nog niet laten zien, maar het draait in principe al", aldus Yerli. De keuze om de CryEngine ook voor de Wii U geschikt te maken maakt deel uit van Crytek's strategie om het aantal toepa ingen van zijn technologie verder uit te breiden.

Ook wordt gewerkt aan ondersteuning voor Kinect. "Kinect is ook een bepalende factor in het ontwikkelen voor toekomstige platformen, dus ondersteuning daarvoor is belangrijk. En dan heb ik het niet over de standaard ondersteuning, nee ik praat over vergaande ondersteuning."  Crytek is als ontwikkelaar onder meer verantwoordelijk voor de Crysis-serie, die ook gebruikmaakt van de CryEngine. Naast de CryEngine zou ook de Unreal Engine 3 van Epic Games naar de Wii U komen, al is dit nog niet door de studio bevestigd.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou