Crystal Dynamics kondigt nieuwe Tomb Raider aan | Gamer.nl

Crystal Dynamics kondigt nieuwe Tomb Raider aan | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

“Vergeet alles wat je weet over Tomb Raider”, zegt Darrel Gallagher, hoofd van Crystal Dynamics. “We verkennen dingen die nog nooit zijn gedaan in deze serie. Dit is een origineel verhaal dat Lara Croft als geen ander avontuur zal definiëren."

Overleven

De game gaat over de eerste avonturen die de jonge en onervaren Lara Croft meemaakt in een verhaal dat draait om “een reis waarin een normale vrouw erachter komt hoe ver ze moet gaan om in leven te blijven”, zo luidt het persbericht. Deze informatie en de bijgeleverde artwork doet sterk denken aan de eerdere geruchten over een nieuwe Tomb Raider-game waarin Lara moet overleven op een mysterieus eiland.

De eerste Tomb Raider, die afkomstig is uit 1996, genoot enorme populairiteit op de Playstation, Saturn en PC. De reeks is door matige games, waaronder The Angel of Darkne , echter in het slop geraakt. Deze nieuwe Tomb Raider-titel zal als het aan Crystal Dynamics ligt weer wat van Lara's vroegere eer herstellen.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou