Nieuws
Perfect Dark

Crystal Dynamics blijft meehelpen aan ontwikkeling van Perfect Dark

Ondanks de overname door Embracer Group

Geschreven door Michel Musters op
Ondanks de overname van Crystal Dynamics door Embracer Group, blijft de studio meehelpen aan de ontwikkeling van de nieuwe Perfect Dark.

Dat laat hoofdontwikkelaar The Initiative weten in een tweet. "We kijken met enthousiasme naar de volgende stappen die Crystal Dynamics maakt. Onze teams hebben veel progressie geboekt bij het samen ontwikkelen van Perfect Dark en blijven in deze nieuwe situatie met hen samenwerken."

Eerder vandaag werd aangekondigd dat Square Enix diens westerse studio's Crystal Dynamics, Eidos Montreal en Square Enix Montreal verkoopt aan Embracer voor 300 miljoen dollar. Daarmee verkoopt het bedrijf ook franchises als Tomb Raider, Deus Ex, Thief en Legacy of Kain.

In september vorig jaar werd officieel bekendgemaakt dat Crystal Dynamics meehelpt aan de ontwikkeling van de nieuwe Perfect Dark. De hoofdontwikkelaar is echter Microsoft-studio The Initiative. Het lijkt er in ieder geval op dat de overname van Crystal Dynamics door Embracer geen invloed heeft op deze samenwerking.

Perfect Dark werd eind 2020 tijdens The Game Awards voor Xbox Series X en S en pc onthuld met een cinematische trailer - gameplay is er nog niet. Er is dan ook nog weinig bekend over de game. 

De eerste Perfect Dark verscheen in 2000 op Nintendo 64. Britse ontwikkelaar Rare bracht het spel uit als spirituele opvolger van de succesvolle James Bond-shooter GoldenEye 007. Een paar jaar later werd Rare overgenomen door Microsoft. Prequel Perfect Dark Zero kwam tegelijk met de Xbox 360 uit. Met uitzondering van een heruitgave van Perfect Dark op Xbox 360 bleef het daarna echter stil rondom de franchise.

Dit artikel delen:

Lees meer

Geruchten verlagen RDNA 3-verwachting naar 73 teraflops Kattengame Stray komt ergens deze zomer uit
0

Reacties op: Crystal Dynamics blijft meehelpen aan ontwikkeling van Perfect Dark

  • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
  • Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.