Ontwikkelstudio Crytek werd onlangs geconfronteerd met het nieuws dat een incomplete versie van zijn nieuwe game, Crysis 2, gevonden is op een aantal downloadwebsites. Op de officiële Crysis 2-blog spreken Crytek en Electronic Arts hun teleurstelling uit: "Crytek is ervan op de hoogte gebracht dat een vroege, incomplete en onvoltooide versie van Crysis 2 is verschenen op torrent-websites. Crytek en EA zijn diep teleurgesteld door dit nieuws. We vragen de fans om het spel en het ontwikkelteam te steunen door te wachten en de volledige, afgemaakte game te kopen op 22 maart".

Dit nieuws werd op de voet gevolgd door het bericht dat ook Killzone 3 zijn weg naar de torrent-websites heeft gevonden. Ontwikkelaar Guerrilla Games en Sony hebben nog niet gereageerd op het nieuws. Killzone 3 is vanaf 22 februari officieel verkrijgbaar.

Hack

Het is pas sinds kort mogelijk om illegaal verkregen games te spelen op een PlayStation 3. Hacker George "Geohot" Hotz heeft de zogenaamde rootkey van de PS3 begin dit jaar achterhaald en vrijgegeven. Met deze informatie is het mogelijk om via torrent-sites verkregen games op het apparaat af te spelen. Sony is in een juridische strijd verwikkeld met George Hotz om hem tot verantwoording te roepen.