Uit het bericht, dat door Amar212 werd geplaatst, is op te maken dat Gran Turismo 5 volgend jaar maart zal worden uitgebracht. Met ongeveer 600 auto's kan worden geracet over zo'n 90 circuits, dit inclusief banen uit eerdere delen van de reeks. Uit de vertaling van het bericht is er een level-editor in het spel zal zitten, waar je bestaande tracks naar eigenwens kunt veranderen.

Volgens Amar212 staan er twee versies van Gran Turismo 5 in de planning. Het gaat om een dure versie met alles erop en eraan, inclusief de mogelijkheid om toekomstige updates gratis te downloaden en een goedkopere versie die de speler de keuze geeft betaalde content wel of niet te downloaden. Ook wordt er verwezen naar de aanwezigheid van voicechat en de mogelijkheid tot het maken van clans.

Als Amar212 de waarheid spreekt, dan kunnen we ook nog een Gran Turismo-game verwachten op andere hardware dan de PS3. Een interpretatie van het bericht duidt er zelfs op dat we te maken hebben met Gran Turismo voor de op de PSP gebaseerde PSP2. Het is overigens nog niet bevestigd of Sony een nieuwe PSP aan het ontwikkelen is.

Amar212

Amar212 wordt als zeer betrouwbaar gezien in de Gran Turismo-community. Zo wist hij zelfs voor internationale gamesites exclusieve hands-on beelden te onthullen van Gran Turismo 4 en Gran Turismo 5: Prologue. Beschrijvingen van diverse aspecten van deze games zijn naderhand zeer nauwkeurig gebleken.