Crusader Kings 3 komt mogelijk naar consoles

Crusader Kings 3 komt mogelijk naar consoles

De strategiegame Crusader Kings 3 komt mogelijk naar consoles.

Het Taiwanese Digital Game Rating Committee maakt namelijk melding van een versie van de game voor PlayStation 5, Xbox Series X en S en Xbox One. 

De game verscheen vorig jaar voor pc en is verkrijgbaar via Steam, Paradox, Microsoft Store en Game Pass voor pc. Paradox heeft vooralsnog niet officieel de consoleversie van de game aangekondigd.

Gamer.nl beloonde Crusader Kings 3 met een 9: "De diepgang van Crusader Kings 3 is duizelingwekkend, maar de beloning voor het leren kennen van de vele spelsystemen maakt dat meer dan goed. Dit is eindelijk een rollenspel waarin het spelen van een rol ook daadwerkelijk beloond wordt en waarbij het ontstane verhaal toch helemaal van jou is. Het is wel jammer dat de tutorial niet beter is en je nog steeds te veel zelf moet uitzoeken. De ingebouwde encyclopedie helpt daarbij gelukkig erg goed."

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Ik snap dat iets als Cities Skylines of Stellaris nog op de consoles is... Maar CK3 is gewoon een spel voor muis en toetsenbord, kan mij niet voorstellen waarom iemand ervoor kiest dat voor consoles te porten zonder de identiteit van het spel volledig aan te tasten. Zeker als je je bedenkt dat je voor CK3 geen supercomputer nodig hebt om het spel te laten draaien. Een probleem wat zich wel degelijk voordoet bij Cities of Hearts of Iron 4.

0

@Ardyn Dat zeiden ze ook over cities skylines/planet coaster/stellaris en nog vele anderen toen die aangekondigd waren voor de consoles en bovengenoemde maken de ervaring (bijna) net zo goed. Grootste gemis zijn toch wel de mods. Niet iedereen heeft nog eens 1-2000 euro liggen voor een pc naast een console en ben ervan overtuigd dat ook deze game goed te porten is naar console. Ik kijk ernaar uit en hoop dat naast deze game ook Total War deze stap gaat zetten!

0
test

@rreloaderr Maar zoals ik al zei, deze game heeft geen supercomputer nodig om zonder lag te laten draaien. Een moderne computer kan dit met gemak draaien, omdat de game uitermate goed geoptimaliseerd is. En zoals ik al zei, de andere games werken nog enigszins. CK3 bevat gedetailleerde maps, troepen moet je continu in de gaten houden, het is deels roleplay, dus moet je door heel veel menu's heengaan en voor console gamers is dat gewoon niet fijn. Het is meer UI heavy dan CK2, EU4 of HOI4. Ik kan me niet voorstellen dat de game naar behoren zal draaien zonder het half kaal te plukken. En zoals je al aangaf, voor de meeste Paradox games zijn mods erg belangrijk. Vooral de mods van Crusader Kings zijn erg belangrijk, die maken het spel bijna oneindig lang leuk.

0

@Ardyn Muis en KB kan perfect op de xbox :)

0
test

@MrGizMo Klopt natuurlijk. :)

0

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

Ik heb ooit geprobeerd CK3 op mijn TV te spelen. Dat was geen goed plan. Het kan best werken, maar dan zullen ze de UI compleet moeten herzien.

0

Aanbevolen voor jou