Crowdfundingsite Gambitious lanceert tijdens E3 | Gamer.nl

Crowdfundingsite Gambitious lanceert tijdens E3 | Gamer.nl

Voor de Total War-purist is het ketterij van de hoogste orde: geen historische setting, maar een volledig fictieve wereld waarin orks, vampiers en dwergen elkaar brullend de hersenpan inslaan. Dat is misschien jammer voor de geschiedenisliefhebber, maar Total War: Warhammer belooft meer spektakel dan ooit tevoren.

Het Gambitious-netwerk gaat uit van equity based funding; mensen kopen een aandeel in een gameproject waarover dividend betaald wordt; deze aandelen zijn ook op het Gambitious-netwerk te verhandelen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de website Kickstarter, waarbij uit wordt gegaan van een donatiemodel.

Momenteel accepteert Gambitious al gamevoorstellen voor het netwerk, vooralsnog enkel van studio's die al eerder games hebben ontwikkeld, om zo te voorkomen dat het netwerk overspoeld wordt met game-ideeën. Projecten kunnen vanaf 20.000 euro tot 2,5 miljoen euro lopen. Gambitious lanceert aanvankelijk in Europa, maar het plan is om het platform ook in de Verenigde Staten neer te zetten.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou