Crowdfundingcampagne voor nieuwe ZX Spectrum | Gamer.nl

Crowdfundingcampagne voor nieuwe ZX Spectrum | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

Deze computer kwam oorspronkelijk uit in 1982, en werd ook gemaakt door Sinclair. De opvolger heet de Sinclair Spectrum Vega, en krijgt duizend games ingebouwd. Daarnaast zijn er meer games gratis te downloaden via internet. Volgens de ontwikkelaars zijn er meer dan 14.000 spellen beschikbaar voor het platform.

De ontwikkelaars vragen 100.000 pond voor het project, omgerekend zo'n 126.000 euro. De Sinclair Spectrum Vega is in te pluggen op een tv, een computermonitor is niet nodig. De Limited Edition van het apparaat gaat 100 pond kosten (126 euro). Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou