Momenteel is daar slechts 765 dollar van toegezegd, met nog 14 dagen te gaan. TeamPixel wil de rechten van de strategieserie overnemen om Homeworld en Homeworld 2 weer beter verkrijgbaar te maken. Volgens het bedrijf zijn ze nu nauwelijks op een legale manier te krijgen, in ieder geval niet via Steam of website GOG.com.

Bij 100.000 dollar belooft TeamPixel deel één, uitbreiding Cataclysm en deel twee gratis uit te brengen via die platformen. Wordt er 250.000 dollar of meer toegezegd, dan staat er een mobiele versie op de planning voor iOS van Android. Het zou dan alleen om Homeworld gaan; Cataclysm en Homeworld 2 krijgen bij 500.000 dollar eenzelfde port.

Gaat de crowdfundingactie over de grens van 750.000 dollar heen, zou iedere donateur een kopie van Homeworld 3 krijgen, al wordt niet genoemd wie het spel dan moet maken. TeamPixel heeft zelf nog geen ervaring met het ontwikkelen van games. Homeworld 1 en 2 werden ontwikkeld door Relic, dat onlangs is overgenomen door Sega. Bij de transactie gingen echter niet de rechten op Homeworld mee; die liggen nog bij het failliete THQ