Crowdfunding voor eerste eSportscentrum Benelux gestart | Gamer.nl

Crowdfunding voor eerste eSportscentrum Benelux gestart | Gamer.nl

Op Indiegogo is een crowdfundingcampagne voor het eerste eSportscentrum van de Benelux gestart. Esports Dome moet in de zomer van 2017 zijn deuren openen.

Via de crowdfundingcampagne willen initiatiefnemers Ruben Been en Marcel Opperman 25.000 euro ophalen. Het is de bedoeling dan mensen in het centrum zelf kunnen gamen, maar ook naar games kunnen kijken.“We streven ernaar om tu en de veertig en vijftig high-end game pc’s en meer dan zestien consoles op te stellen. Daarnaast is er een stream lounge waar bezoekers, samen met hun vrienden en onder het genot van hun drankje, naar nationale en internationale evenementen en toernooien kunnen kijken”, aldus Marcel Opperman.


Daarnaast moeten er wekelijks activiteiten in het Esports Dome worden georganiseerd, waaronder trainingen, toernooien, workshop en LAN-parties. Verschillende streamers proberen deze maand het initiatief bekendheid te geven, waaronder Nederlands kampioen Hearthstone Pim 'Monkeloid' van Valkengoed en Inside esports-presentator Koen 'Koenz' Schobbers.

Geïntere eerden kunnen met PayPal doneren op Indiegogo of met i-deal op de website van Esports Dome. Mocht de funding onsuccesvol zijn, dan krijgen mensen hun geld terug.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou