Cross-play voor Rainbow Six Siege op consoles nog altijd in de maak

Cross-play voor Rainbow Six Siege op consoles nog altijd in de maak

Ubisoft werkt nog altijd aan cross-play en cross-progressie voor Rainbow Six Siege op consoles.

"We werken actief aan cross-progressie en cross-play", meldt regisseur Jean-Baptiste Halle in een recent interview met PC Gamer over het aankomende zesde contentjaar voor de tactische shooter. "Wat consoles betreft zou het geweldig zijn als PlayStation- en Xbox-gamers met elkaar kunnen spelen."

Rainbow Six Siege heeft wel cross-play tussen PlayStation 5 en PlayStation 4, en ook tussen Xbox Series X/S en Xbox One, maar dus niet tussen de verschillende consolemerken. Dit zit er dus wel aan te komen, al gaf Halle geen indicatie voor een releasedatum.

Het is nog niet duidelijk of de pc-versie van Rainbow Six Siege cross-play of cross-progressie met de consoleversies krijgt. "Ik kan de voordelen zien, maar ook de nadelen. Dus wat dat betreft is het nog te vroeg om daar over te communiceren."

Afgelopen weekend werd het eerste seizoen van het zesde jaar van Rainbow Six Siege onthuld. Het seizoen heet Crimson Heist en bevat de nieuwe operator Flores. Ook komt er een nieuwe versie van de map Border uit. 

Rainbow Six Siege

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Tja met de pc (muis+keys) crossplayen schiet gewoon niet op. In warzone (maar zelfs ook in sea of thieves) wordt ik constant voor m'n arie geschoten.. Dit wordt pas opgelost als ze controller only kunnen garanderen. SoT heeft die optie trouwens.. maar Warzone is of Xbox only (controllers) of volledige crossplay met pc. En nee; dit is niet om te jenken.. heb vroeger vaak zat shooters gespeeld op de pc (rogue spear etc) en je bent gewoon sneller/beter met muis. Heeft iemand trouwens ervaring met muis/keyboard aansluiten op Xbox (series X) ? Ergens ben ik er wel in gedesinteresseerd alleen compleet niet in thuis; welke zijn goed? Werkt het goed? Net zo goed? Ook wireless?

0
test

@kleinekoosjer Nee hoor ik speel gewoon op console met keyboard mouse zonder crossplay. werkt prima. en de controller assist werkt dusdanig goed dat t tegen controller best pittig is.

0
test

@kleinekoosjer doe het niet. Dat is gewoon sneu.

0
test

@AGxKiiNG Als een game het native ondersteund is er niets mis mee, maar als je van die converters gaat gebruiken is dat best sneu ja

0
test

Dat ze maar zo snel mogelijk de Mouse and Keyboard cheaters bannen op R6. Daar zijn ze mee bezig en wat mij betreft hoort daar ook de prio te liggen. Deze game is op dit moment onspeelbaar op console.

0

Aanbevolen voor jou