Nieuws
Borderlands 3

Cross-play-update Borderlands 3 nu beschikbaar

Ook verhoogde level cap en andere verbeteringen

Geschreven door Jacco Peek op
De cross-play-update voor Borderlands 3 is nu live.

Daarmee is het voor spelers op Xbox Series X en S, Xbox One, Google Stadia, Steam en Epic Games mogelijk om samen te spelen. Zoals eerder aangekondigd zijn PlayStation-platformen niet inbegrepen bij de update, mogelijk wegens de kosten die Sony bij uitgevers in rekening brengt voor cross-play.

De update verhoogt ook de level cap van de game naar 72. Daarmee hebben spelers 70 skillpunten om de spenderen in de vier skilltrees per personage.

Tot slot pakt ontwikkelaar Gearbox seizoensevenementen aan. Zo keert het Revenge of the Cartels-evenement terug en kunnen spelers vanaf nu voorgaande seizoenen spelen door ze te selecteren in het menu. Daarmee is het mogelijk om loot te bemachtigen die voorheen beperkt beschikbaar was.

Gearbox werkt momenteel aan Tiny Tina's Wonderlands, een spin-off shooter met het personage Tiny Tina in de hoofdrol. De game moet volgend jaar verschijnen.

Dit artikel delen:

Lees meer

343: 'battle pass Halo Infinite wordt geen grind' Xbox Series X-verbeteringen beschikbaar voor enkele xCloud-games
3

Reacties op: Cross-play-update Borderlands 3 nu beschikbaar

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  Dokter Caspari

  • 25 juni 2021 11:19
  Voor mij ook serieus een reden om de overstap naar Microsoft te maken ; opties voor crossplay. Voor Sony lijkt hier echt nog een beetje een taboe op te rusten, ik zou heel graag met wat maten (pc gamers) enkele spellen samen spelen. Maar het aantal games op het Playstation-merk dat deze mogelijkheid biedt is echt bedroevend. Dit lijkt Sony dus zelf tegen te werken met dat opgehouden handje. Ik speel nu No Mans Sky met een maat via cross-play, werkt echt perfect! Zo jammer dat Sony wat dat betreft zoveel tegenhoudt, die slogan 'For the players' mogen ze wat dat betreft wel lozen. Vond hem sowieso gewaagd, want als je een dergelijke lijfspreuk hanteert moet je hem waarmaken ook (de backwards compatibiliteit is ook al zo'n bedroevend gegeven, MS doet dit vele malen beter). Heb verder veel schik gehad (nog steeds) van mijn PS4, maar dit soort onnodige pijnpuntjes vind ik jammer. Maar goed, ze zijn niet liefdadig, Sony moet ook haar geld binnen zien te harken.

  De games die ze gratis beschikbaar stelden vanwege de quarantaine kon ik wel enorm waarderen btw, mag ook gezegd worden.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  GoofyZ3

  • 25 juni 2021 16:10
  @Dokter Caspari klopt, alleen jammer dat ik bij heel veel exclusieve MS games (behalve flight simulator) problemen heb met het geluid of de games crashen erg veel. Bij origin of steam heb ik geen problemen en werkt 7.1 geluid vrijwel altijd (99% vs 5%). Ik heb dan ook gelijk het abonnement stop gezet, ook waren er veel oude games welke ik al lang had maar dan op steam. Grappige was ook nog dat veel games niet crossplay werkte met MS store en steam bijv. Dus zo perfect is hun systeem niet.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  do365nic

  • 27 juni 2021 08:14
  Ze zouden beter splitscreen op pc toevoegen. De game voelt gecastreerd aan zo.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.