Als het aan Valve ligt krijgt Team Fortress 2, als extra toegevoegd in de Half-Life 2 pakketten Orange en Black, één gelijkwaardige multiplayer. Althans, de Xbox 360- en PC-versie dan. Volgens de ontwikkelaar is het prima mogelijk om Xbox 360-spelers het tegen PC-gamers op te laten nemen.

"Het lijkt ons fantastisch om de multiplayer voor de Xbox en PC samen te voegen. Vanuit Valve is er geen probleem, technisch gezien, om het niet te doen. De engine is hetzelfde, de netwerkstructuur is hetzelfde," aldus Robin Walker, designer bij Valve.

Waar het dan wel aan ligt, is Microsoft. De uitgever heeft momenteel zelf de enige games in ontwikkeling die gebruik maken van cross-platform multiplayer: Shadowrun en UNO. Op 18 mei moet dit geheel los gaan barsten.

Team Fortress 2 komt echter pas later dit jaar uit en stel dat de onderhandelingen met Microsoft goed verlopen, dan is het technisch mogelijk om de multiplayer samen te voegen. Laten we echter niet op de zaken vooruit lopen en ons al helemaal blind staren op zo'n toffe feature, er is namelijk nog niets geregeld tussen de twee partijen. Keep your fingers crossed