"Als mensen mijn spel spelen, wil ik ze binnen twee minuten zien lachen. Veel racegames nemen zichzelf te serieus en laten je zonder pardon falen", aldus Sullivan. Hij legt uit dat spelers met alles wat zij doen in Need for Speed: Most Wanted direct voortgang boeken, iets wat volgens hem niet bij alle racegames het geval is. "Het is toch ook niet alsof je een bioscoopfilm niet mag afkijken als je niet goed hebt opgelet?"

Criterion sprak ook over de toekomst van de studio, bij monde van Doug McConkey. Op de vraag van Gamer.nl of er ooit een crossover tussen Need for Speed en Burnout gaat komen, stelt hij dat de studio dit nooit overwogen heeft. "We zouden niet weten hoe een Need for Speed vs. Burnout eruit zou moeten zien, dus die komt er niet zomaar."  Sullivan zegt tot slot dat hij niet weet wat het volgende project van Criterion wordt, maar dat het zowel een nieuwe Need for Speed of Burnout kan zijn.

Het volledige interview met Craig Sullivan komt later vandaag online, samen met een videopreview van Need for Speed: Most Wanted.