Criterion had ooit plannen voor een vervolg op Black

Criterion had ooit plannen voor een vervolg op Black

Criterion was ooit van plan een vervolg te maken op de in 2006 verschenen shooter Black.

Dat hebben voormalige werknemers van de studio onthuld in een artikel op ThatHitBox rondom het eerste spel. Het concept van het spel draaide om Amerikaanse troepen die in andere landen mensen ontvoerden en ze mee terug namen naar de VS. De game had Black: Rendition geheten.

Het spel had daarnaast ook online co-op bevat, inclusief een systeem waarbij spelers elkaar weer tot leven konden wekken. "We hadden ook een geweldig gameplayelement waarbij spelers konden schuilen achter objecten en in het wild in het rond konden schieten", aldus level designer Michael Othen. "Dat voelde intuïtief en organisch. Er was ook cool gedrag voor vijanden en hoe ze zich voortbewogen in de omgevingen. Je zag ze over auto's springen en schuilen. Het oogde geweldig voor spelers, omdat het een dynamische flow opleverde."

Uiteindelijk is het vervolg nooit gemaakt. Een gedeelte van het ontwikkelteam vertrok bij Criterion en ging aan de slag bij Codemasters aan het spel Bodycount, terwijl Criterion aan Burnout Paradise ging werken.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

En in deze tijd moet je ook oppassen met het woord Black. Zit zelfs zo erg bij me dat ik het Black Forest in valheim altijd dark forest noem, geen idee of dat beter is maar voor mijn hoofd is black al not done.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0
test

@san5324 Ik denk associaties met Blacked

0

Jammer. Weet nog de eerste dat ik het spel in actie zag op dat EA event destijds. Geweldig mooi spel voor ze tijd. Jammer dat het vervolg nooit van de grond is gekomen.

0

Aanbevolen voor jou