Onder leiding van de Amerikaanse dirigent/componist Laura Karpman speelt het Metropole Orkest op 8 december een speciaal arrangement van de nieuwe videogame Jericho. Deze first-person-shooter is mede ontwikkeld door de succesvolle auteur Clive Barker en werd door componist Cris Velasco van een enerverende soundtrack voorzien. Velasco is tijdens Games in Concert 2 als speciale gast aanwezig.

Clive Barker's Jericho is een spectaculaire creatie van de meester van horror. Clive Barker is het brein achter tientallen horrorboeken en succesvolle horrorfilms zoals Candyman en Hellraiser. Hij heeft zijn donkerste hersenspinselen vermengd met een ijzingwekkend verhaal dat zich afspeelt over verschillende tijdperken. De squad-based FPS Jericho neemt spelers mee op reis door helse locaties en de lagen van tijd waarbij ze onderweg gruwelijke en zieke vijanden bestrijden. De spanning wordt extra opgevoerd door de indrukwekkende soundtrack van Cris Velasco, die door Clive zelf is uitgekozen om de muziek te arrangeren. Jericho is nu verkrijgbaar voor Playstation 3, Xbox360 en PC. Meer informatie op: www.codemasters.nl/jericho.

Cris Velasco is een componist met een indrukwekkend oeuvre aan gamemuziek. Zo schreef hij muziek voor games als Splinter Cell: Double Agent, God of War, Haze en het recent door Codemasters uitgegeven Jericho.

Opnamen van Games in Concert 2 zijn te horen op zondag 9 december in de NCRV radioprogramma's Bring it on (18.00 uur, 3FM) en Volgspot (23.00 uur, Radio 2).

In 2006 organiseerden NCRV Radio en Gamer.nl voor de eerste keer Games in Concert in Muziekcentrum Vredenburg, met onder andere gastoptredens van The Sheer en After Forever-zangeres Floor Jansen. In augustus dit jaar vond de reprise van dit concert plaats op het Lowlands-festival, voor ruim 15.000 mensen. Games in Concert 2 wordt mede mogelijk gemaakt door BUMA Cultuur en Vitamine G.

Games in Concert 2 vindt plaats op zaterdag 8 december in Vredenburg Leidsche Rijn in Utrecht. Kaarten kosten 25 euro in de voorverkoop (excl. servicekosten). Kaarten zijn online te reserveren via www.ticketservice.nl en bij postkantoren, Free Record Shops, Muziekcentrum Vredenburg en via telefoonnummer 0900-3001250 (45 cpm).