Crediteurs THQ maken bezwaar tegen verkoop bedrijf | Gamer.nl

Crediteurs THQ maken bezwaar tegen verkoop bedrijf | Gamer.nl

EA Sports heeft een gratis FIFA 14 Ultimate Team: World Cup-modus aangekondigd voor FIFA 14.

THQ komt op 19 januari in handen van de financiële firma Clearlake Capital, tenzij er zich voor die tijd een andere bieder meldt. Ook moet de transactie, waarmee 60,5 miljoen dollar gemoeid is, nog goedgekeurd worden door de Amerikaanse rechtbank.

De crediteurs van THQ, die in totaal 41 miljoen dollar aan het bedrijf hebben verstrekt, tekenen nu echter bezwaar aan tegen de verkoopprocedure. Zij beweren dat er niet genoeg tijd is geweest voor andere potentiële bieders om ook een bod te doen (de voorgestelde verkoop werd 20 december bekendgemaakt). 

Gefabriceerde crisis

Ook zou er de optie geweest moeten zijn om delen van THQ te verkopen, omdat dit meer op zou kunnen brengen dan THQ als geheel. De nieuwe leidinggevenden van het bedrijf, Jason Rubin en Jason Kay, zouden deze optie bewust genegeerd hebben, door het bedrijf enkel in zijn totaliteit aan potentiële kopers voor te leggen. De crediteurs stellen daarom dat de financiële problemen "gefabriceerd" zijn, omdat THQ eerder al delen had kunnen verkopen om meer liquide te worden.


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou