De documenten melden dat de eerder aangestelde curators inmiddels de opdracht hebben gekregen om de bedrijfsmiddelen die Team Bondi nog in bezit heeft te verkopen, om zo alsnog een deel van de openstaande schulden aan de crediteuren af te kunnen betalen.

Het was al langer bekend dat de studio zich in financiële problemen bevond. Begin augustus ging het gerucht dat Team Bondi zou worden overgenomen door het productiebedrijf KMM, dat onder meer de film Happy Feet 2 maakt. De resterende medewerkers van het bedrijf zouden daar een rondleiding hebben gekregen, waarna zij de keuze kregen om er te komen werken of om definitief Team Bondi te verlaten via een ontslagregeling.

Slechte werkomstandigheden

De Australische ontwikkelaar werkte zo'n zeven jaar aan L.A. Noire, dat het in samenwerking met Rockstar uitbracht. In de maanden na de release van het spel kwamen er steeds meer berichten naar buiten dat het ontwikkelproces niet soepel was verlopen. Medewerkers zouden te lange dagen hebben moeten maken, hiervoor nauwelijks extra betaald hebben gekregen en zouden bovendien zijn uitgekafferd door studiobaas Brendan McNamara. 

Ook de samenwerking tussen Rockstar en Team Bondi zou voor de nodige problemen hebben gezorgd, dusdanig dat eerstgenoemde van het plan afzag om de studio in te lijven. In plaats daarvan nam de uitgever zich voor in de toekomst niet nog een keer samen te werken met Team Bondi. De rechten van L.A. Noire liggen overigens bij Rockstar. Ook de techniek die voor het spel is gebruikt, MotionScan, is geen eigendom van de ontwikkelaar, maar van het zelfstandige bedrijf Depth Analysis.