Ik vind gamen zonder geluid, bijna vergelijkbaar aan gamen zonder graphics, want ik wil mijn tegenstanders wel horen schreeuwen in de rtcw multiplayer demo "MEDIC".

Onze game vrienden uit Belgie hebben flink wat overlast veroorzaakt in de buurt met het nieuwe geluidssysteem van Creative. Creative komt na de succesvolle LIVE! serie met de Audigy serie die beschikbaar zal zijn in drie uitvoeringen namelijk de Player versie, de Platinum en totslot de Platinum EX versie. Spelletjesgarnaal kreeg de beschikking over deze laatste uitvoering. Bij deze uitvoering zit de Audigy geluidskaart, de EX soundrack, een afstandsbediening en natuurlijk de software.

Spelletjesgarnaal is in iedergeval flink te spreken over deze nieuwe geluidskaart van Creative, helaas vellen ze nog geen uiteindelijk oordeel aangezien de nieuwe geluidskaart over een nieuwe techniek beschikt die de naam "EAX Advanced HD" draagt. Als je wilt weten wat dit inhoudt moet je maar snel het geluid volgen naar Spelletjesgarnaal.Ook bij ingebouwd is de SB1394-standaard, of in de volksmond ook wel "Creative's versie van FireWire" genoemd. FireWire is een techniek om data snel door te sturen, en wordt voornamelijk gebruikt om bijvoorbeeld digitale videocamera's op de PC aan te sluiten. De overdrachtssnelheid van FireWire is ongeveer 400 Mbit/seconde, veel sneller dan een standaard netwerkkaart dus. In onze testversie hadden we zowel een SB1394-ingang op het extrene rack als op de kaart, aan volledigheid dus geen gebrek. Als je de goedkoopste Audigy-versie koopt, krijg je toch nog één SB1394-aansluiting. Ook positief is dat het aanleggen van een netwerk met de Audigy kinderspel is: je kan moeiteloos tot 63 PC's met elkaar linken via de FireWire-ingang. Spelletjesgarnaal kon uiteindelijk maar één nadeel vinden, en dat is de prijs van de kaart. Ik kon de prijs vinden maar dan in dollars, de kaart stond in de Creative shop voor $249, en dat is dan de Audigy EX versie (de duurste dus). Als alles goed gaat zou de Audigy serie eind deze maand in de winkel moeten liggen.