Als we Mike Simpson van Creative Assembly mogen geloven zijn consoles geen bedreiging voor de PC. Hij denkt dat de PC altijd een sterk platform zal blijven voor games, al heeft hij het dan wel voornamelijk over strategiegames.

Over de veelbesproken neergang van PC's als gameplatform zegt hij: "Uit onze franchise blijkt dat niet. We zoeken altijd naar manieren om uit te breiden, in plaats van te werken met het idee dat het allemaal minder wordt."

Hij denkt ook dat de groei van de console en zogenaamde neergang van de PC te maken hebben met de levenscyclus van de console. "Wanneer een nieuwe generatie consoles verschijnt, ziet de PC er in verhouding ineens onaantrekkelijk uit. Maar drie of vier jaar later, als je dan de prijs van de PC vergelijkt met de prijs van een console, krijg je veel meer rekenkracht voor je geld met een PC", aldus Simpson.

Simpson verwacht dan ook dat de PC de komende tijd weer op zal krabbelen als gameplatform. Niet alleen strategiegames, maar ook andere genres zullen weer meer op de PC gespeeld zullen gaan worden denkt hij.