Dave (Netgamez) schrijft: "Ondanks dat er nog steeds niets bekend is over het CPL Cologne evenement zelf als de regels voor Counterstrike op dit evenement, weerhoudt ons dit er niet van om alvast het kwalificatietoernooi voor Counterstrike te organiseren. Dit toernooi zal plaatsvinden op zondag 12 november wederom in Netgaming Cafe The Cybe te Tilburg. De 5 beste clans, welke op skills en bekendheid in de scene worden geselecteerd uit de aanmeldingen, zullen een dag lang tegen elkaar spelen om te laten zien wie de beste is. De winnaar van dit toernooi wint een auto-berth voor de Counterstrike competitie op de CPL, de toegangsprijs voor 5 personen en de kosten van het vervoer er naar toe. Tegen de tijd dat het kwalificatietoernooi wordt gehouden, zullen de regels wel bekend zijn (hopen we)."

[note van de editor]

CPL (Cyberathletic Professional League) is de internationale League voor Q3a en Counterstrike. De totale prijzenpot is maar liefst $35.000 groot. Netgamez is organisator van de voorrondes in Nederland. : : : : . : , : . : , , : ,- ( . ). ( ). , . [note van de editor]

Er is nogal flink wat oproer geweest rond de internationale CPL. Zeker omdat de organisatie ineens was overgenomen door het Duitse Gamers Network en de finale in Kopenhagen was afgelast. Plannen voor de nieuwe editie zijn nog niet bekend gemaakt.

In ieder geval bereidt Netgamez zich al voor op wat komen gaat.