CPL stopt per direct met haar gametoernooien | Gamer.nl

Na eerdere trailers deze week is er een derde trailer van No Man's Sky uitgebracht.

De Cyberathlete Profe ional League (CPL) heeft haar deuren gesloten. Gisteren hebben de organisatoren bekend gemaakt dat de CPL met onmiddelijke ingang stopt. Dit zou te maken hebben met het de verzadiging van de gamesport en de economische situatie.

Lange tijd was de CPL een van 's werelds grootste gametoernooien enwerden vele competities gehouden met bijhorende hoge geldprijzen in voornamelijk shootergames als Counter-Strike. CPL is gestart in juni 1997 en heeft in haar ruim tienjarig bestaan het profe ionele gaming naar een hoger niveau gezet. Het was onder het publiek echter al langer bekend dat het wat 'rommelde' binnen de CPL. Geheel onverwacht kwam het nieuws dus niet.

Zelf zegt CPL over de situatie het volgende: "Door de huidige fragmentatie van de sport, een overspoeling van leagues en de economische situatie zijn we gedwongen de CPL voor nu stop te zetten. We bedanken sponsoren en partners die CPL hebben geholpen een profe ionele gamecompetitie op te zetten."

De situatie is herkenbaar voor een trend die zich al lange tijddoorzet. Gametoernooien en LAN -evenementen hebben moeite gamers naar zich toe te halen. Ten eerste door het grote aantal games en vele verschillendecompetities. Maar waarschijnlijk ook door de opkomst van betereinternetmogelijkheden, waardoor gamers thuis blijven.

Het betekent tevens dat alle toernooien die voor 2008 gepland stonden bij deze zijn afgelast. Kanshebbers op de overwinning kunnen dus naar hun geld fluiten. 


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou