Kwamen we op 16 oktober nog met het nieuws dat de voorrondes van de CPL in Nederland in Tilburg gehouden zouden worden, nu blijkt dat het hele event is afgelast. Dit omdat de minimum leeftijd voor deelnemers is verhoogd van 15 naar 18 jaar.

Met dank aan harryNaar aanleiding van het besluit van de CPL Europe organisatie om de minimum leeftijdsgrens van 15 te verhogen naar 18 is het aantal clans, wat een compleet team van niveau kon laten komen voor de qualifier, dusdanig geslonken dat een interessant kwalificatietoernooi niet meer mogelijk was. Daarom hebben we besloten om de qualifier voor Counterstrike af te gelasten. Het is spijtig, maar er is niets aan te doen.

Dit betekent trouwens niet dat je niet meer kunt meedoen aan het CPL toernooi in Cologne op 8 december. Ondanks dat je niet kon kwalificeren, kun je gewoon naar de CPL gaan en daar meedingen naar de grote prijs van ??????????? (ja, hoe groot is die eigenlijk?). Voorwaarde is nog wel steeds dat je minimaal 18 moet zijn.Veel CyberAthletes zullen er op die manier niet overblijven. Een groot deel van deze spelers valt namelijk in de groep 15 t/m 17. Hierdoor wordt deze league echt een stuk beperkter.

Erg zonde.