Na "blockbusters" als Mortal Kombat en Double Dragon heeft Sony Pictures Entertainment besloten om een film van de populaire online shooter Counter-Strike te gaan maken. De Duitse regisseur Uwe Boll, die meewerkt(e) aan de House of the Dead, Alone in the Dark, Bloodrayne en Far Cry films, zal voor de regie verantwoordelijk zijn. Boll zou het werk voor Bloodrayne en Hunter:The Reckoning tijdelijk hebben gestopt om aan het script te gaan werken. De Duitse koning van de "gamefilms" had ook een boodschap voor de fans van het spel: "Er zullen absoluut geen campers in de film zitten. Ok, eentje zal erg verdedigend ingesteld zijn, maar dat is juist zijn taak, niet omdat hij aan het campen is.""When I picked up the project, I sat down and played the game to get in touch with its soul," the director explained. "Trust me, this is going to be the most honest, true conversion ever. Everything you love about the game will be in there. The action, the group dynamics, the excitement."

"The terrorism issue is still rather sensitive in America," said one studio executive who wished to remain anonymous. "Killing an animatronic goat is much more palatable to the American public. And it should also keep it PG-13, maybe lower."

De film richt zich op een internationaal SWAT team dat een groep terroristen moet stoppen. Voordat de groep zover is moeten er eerst allerlei interne problemen worden opgelost. Zo is er de luidruchtige beginner die door de ervaren leden geaccepteerd wil worden, is er nog de team killer die een dodelijk ongeluk heeft veroorzaakt en we mogen ook niet het onzekere wonderkind vergeten, die ervan beschuldigd wordt dat hij homofiel is. De casting voor de film is nog niet begonnen, maar Ben Affleck en Colin Farrell, beide fans van het spel, zouden interesse in het project hebben getoond. De studio zou echter de voorkeur voor robots hebben.

Update: Zoals enkele slimme bezoekers al wisten op te merken, is dit bericht klinkklare onzin en min of meer een parodie op hetgeen Uwe Boll wel met andere games aan het bekokstoven is. Helaas geen Counter-Strike film dus voorlopig, voor al wie daar op gehoopt had.