Counter-Strike: GO voegt battle royale-modus toe en wordt free-to-play | Gamer.nl

Counter-Strike: GO voegt battle royale-modus toe en wordt free-to-play | Gamer.nl

Counter-Strike: Global Offensive heeft een nieuwe battle royale-modus toegevoegd genaamd Danger Zone. Daarnaast hebben ontwikkelaars Valve en Hidden Path Entertainment besloten om CS: GO free-to-play te maken.

Danger Zone heeft veel gelijkeni en met dat van de andere battle royale-games. Spelers worden via een vliegtuig gedropt in een gebied en moeten elkaar met gevonden materialen en wapens uitschakelen totdat er uiteindelijk één speler overblijft als winnaar. Echter zijn er wel een aantal details die van de standaard Battle Royale-formule afwijken.

Zo heeft Danger Zone een lager aantal spelers per wedstrijd. In deze modus kan per wedstrijd met maximaal achttien spelers gespeeld worden. Dit komt met name, omdat Danger Zone zich afspeelt in een relatief klein gebied. Dit gebied draagt de naam Blacksite. Ook is de lengte van een wedstrijd korter dan normaal. In Danger Zone bedraagt de lengte namelijk ongeveer tien minuten.

CS: GO

Daarnaast kunnen spelers ervoor kiezen om het geweld te vermijden door naar hun tablet te kijken die hen informeert over de situatie. In plaats daarvan kunnen spelers ervoor kiezen om bepaalde mi ies uit te voeren, zoals het redden van gegijzelde mensen en extra geld te verdienen.

Naast het kunnen vermijden van gevaar geeft de tablet ook informatie over de posities van de tegenstanders en locaties van afgeleverde air packages. De modus kan met maximaal drie spelers in één team gespeeld worden en spelers krijgen iets meer health dan het geval is in normale modi van de game.

Spelers die voorheen de game hebben gekocht, krijgen een gratis upgrade naar premium.

Counter-Strike: Global Offensive is nu gratis verkrijgbaar op pc via Steam.

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou