Counter-Strike: Go-update blokkeert openen van lootboxes in Nederland en België | Gamer.nl

Counter-Strike: Go-update blokkeert openen van lootboxes in Nederland en België | Gamer.nl

Valve heeft in href="http://blog.counter-strike.net/index.php/2018/07/20618/" style="background-color: rgb(255, 255, 255);">patch notes </a>van Counter-Strike: Go bekendgemaakt dat het ruilen van skins weer mogelijk is gemaakt voor inwoners van Nederland. Het openen van lootboxes is daarentegen onmogelijk gemaakt voor Nederlandse en Belgische gebruikers.

Op 19 juni sloot Valve de Steam Marketplace voor Counter-Strike: Go en Dota 2 voor Nederlandse-gebruikers omdat het bedrijf een brief kreeg van de Kan pelautoriteit, die met boetes dreigde als de game niet zou worden aangepast. Om deze reden werd het niet alleen onmogelijk om lootboxes te kopen in CS:GO en Dota 2, maar ook om skins te ruilen. De Kan pelautoriteit had namelijk eerder een onderzoek uitgevoerd en vastgesteld dat lootboxes illegaal zijn.

Het is nog steeds onmogelijk om deze lootboxes te kopen, maar wat betreft CS:GO is het voor Nederlandse gebruikers weer mogelijk om skins te ruilen.

De Belgische Kan pelcommi ie dreigde in april ook met boetes richting CS:GO. Het is niet bekend of Valve een brief heeft gekregen van de Belgische instantie, maar het kopen van lootboxes is nu ook onmogelijk voor Belgische gebruikers.

In een bericht aan gebruikers meldt Valve dat ze de zaak tegen de besli ing van de Kan pelautoriteit gaan aanvechten.

Melding die Nederlandse en Belgische gebruikers krijgen
Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou