Cortana komt ook naar iOS en Android | Gamer.nl

Cortana komt ook naar iOS en Android | Gamer.nl

Microsofts 'digitale assistent' Cortana verschijnt bij release op Windows 10 eveneens voor iOS en Android. Dat meldt de Windows-divisie van Microsoft middels een blog.

Cortana wordt een integraal onderdeel van Microsofts Windows 10. De zelfbenoemde digitale a istent stelt gebruikers in staat om eenvoudig aan afspraken te worden herinnerd, emails te dicteren en de instellingen van een Windows-apparaat aan te pa en. Ook in Microsoft Edge, Windows 10's nieuwe webbrowser, zal Cortana geïntegreerd zijn.

Ook voor iOS en Android

Voor Microsoft is het belangrijk dat een dergelijke digitale a istent ook beschikbaar is wanneer men onderweg is. En, zo maakt het Amerikaanse bedrijf vandaag bekend, daar is een Windows Phone niet langer een vereiste voor: "Voor degenen die niet in het bezit zijn van een Windows Phone willen we de gemakken van Cortana bij de release van Windows 10 uitbreiden. Wat wil dat zeggen? Vandaag kondigen we een Cortana-applicatie aan voor Android-telefonen en voor iPhones, die werkt als het verlengde van Cortana op je Windows 10-pc."

Volgens Microsoft is de Cortana-applicatie qua functionaliteit vergelijkbaar met die op Windows 10. Zo is het via Cortana mogelijk om de status van een vlucht te volgen of is de applicatie dusdanig in te stellen dat men op een bepaalde tijd gewekt wordt.

Ontbrekende features

Ondanks dat Microsoft de iPhone- en Android-applicatie qua functionaliteiten vergelijkt met Cortana voor Windows 10, ontbreken enkele features voor de eerste twee platformen: "Sommige features vereisen dat de applicatie toegang heeft tot het desbetreffende systeem, wat op dit moment nog niet mogelijk is op iOS en Android. Dit betekent dat zaken zoals 'toggling settings' en het openen van apps in eerste instantie niet mogelijk is op deze platformen. Iets soortgelijks geldt voor de mogelijkheid om Cortana hands-free op te roepen door 'Hey Cortana' te zeggen, aangezien dat een speciale integratie met de microfoon van een apparaat vereist. Die feature blijft daardoor beperkt tot Windows Phones en pc's."

None

Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou