Cortana en nieuwe Xbox-app in gelekte Windows 10-build | Gamer.nl

Cortana en nieuwe Xbox-app in gelekte Windows 10-build | Gamer.nl

PC REVIEW - Als je gevraagd wordt om een Nederlandse gamedeveloper te noemen, zal je vermoedelijk Killzone-ontwikkelaar Guerrilla Games noemen. Toch zijn er inmiddels ook talloze andere, kleinere studios die fraaie (indie)games hebben uitgebracht. Zo brachten de afgelopen jaren ons onder andere Reus van Abbey Games, Awesomenauts van Ronimo Games en Luftrausers van Vlambeer. Met regelmaat komen er dus kwalitatief degelijke titel van Nederlandse bodem. Nieuw in dit rijtje is Amulware, dat debuteert met Roche Fusion.

De build laat zien dat Cortana een a istentfunctie heeft, ze reageert op zowel getypte als gesproken instructies. In Windows Phone zit al een vergelijkbare functie. Mogelijk gaat het om een vroege versie, gezien de beperkte functionaliteit van de a istentfunctie.

Ook bevat de build een Xbox-app die toegang geeft tot de Xbox-omgeving, waar de Xbox Store, achievements en vriendenlijsten te vinden zijn. De build verandert verder hoe de Windows Store eruit ziet: muziek en films zitten op dezelfde plek als apps en games. Dat zou kunnen betekenen dat Microsoft de Xbox Music / Video Store combineert met de Windows Store en zo alle content op een centrale plek aanbiedt.

Windows 10

Windows 10


Artikel als favoriet toevoegen
Deel dit artikel

Aanbevolen voor jou