Het in het prachtige, Achterhoekse Doetinchem gevestigde Engine Software wist ons trots mede te delen dat hun nieuwste spel, de PC kart-simulator Coronel Indoor Karting, in de winkelschappen te vinden is. Het spel bevat een viertal nauwekeurig nagebouwde parcours, namelijk Francorchamps, Le Mans, Monaco en Suzuka.

Op deze banen kan je je karting-skills laten blijken in een ruim aantal gamemodes, waarvan de twee verschillende tournament modes de hoofdbrok vormen. Opvallend is dat het in de races niet gaat om als eerste over de finish te geraken, maar om, binnen een bepaalde tijd, de snelste rondetijd neer te zetten, net als bij het echte karten.

Ook hebben de mensen van Engine Software veel werk gestoken in de AI in het spel. De AI kent verschillende niveau's welke, naarmate het toernooi vordert, steeds verder zullen stijgen. Opvallend is dat de AI menselijke trekjes vertoont, zoals het maken van stuurfouten, waardoor ook de AI enkele secondes kan verliezen. Dit zou het racen heel wat gevarieerder en leuker moeten maken.

Momenteel ligt Coronel Indoor Karting voor een schappelijke prijs van €19,95 in de winkels. Wel moet worden vermeld dat er enkele probleempjes zijn met bepaalde stuurtjes, maar Engine Software werkt al met man en macht aan een patch om dit te verhelpen. Bekijk alvast onderstaande nieuwe screenshots van dit product van Nederlandse bodem.