Nieuws
Nintendo Switch

Coronavirus oefent invloed uit op game-industrie

Taipei Game Show uitgesteld, Switch-productie beïnvloed

Geschreven door Michel Musters op
Het coronavirus blijkt op diverse manieren invloed te hebben op de game-industrie. Zo wordt de Taipei Game Show uitgesteld en lijdt de productie van de Switch er onder.

De Taipei Game Show had eigenlijk volgende week moeten beginnen, maar de organisatie heeft besloten het evenement te annuleren vanwege de uitbraak van het virus. De komende dagen wordt een nieuwe datum voor ergens in de zomer bekendgemaakt - de locatie blijft hetzelfde. Jaarlijks komen er zo'n 320.000 bezoekers naar de show.

Tijdens een gesprek met investeerders afgelopen nacht liet Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa weten dat de productie van de Switch in China beïnvloed wordt door de uitbraak van het virus. Hij gaf geen details in de mate waarop het virus de productie van het systeem vertraagt. Het is dan ook nog onduidelijk of er een tekort kan ontstaan. Eerder deze week maakte Nintendo bekend wereldwijd meer dan vijftig miljoen exemplaren van de Switch te hebben verkocht.

Het coronavirus brak oorspronkelijk uit in Wuhan, China, en heeft op moment van schrijven wereldwijd meer dan 9000 mensen besmet en 213 mensen het leven gekost.

Dit artikel delen:

Lees meer

Dreamfall-ontwikkelaar brengt Draugen in februari naar consoles Final Fantasy 7 Remake-soundtrack uitgelicht
2

Reacties op: Coronavirus oefent invloed uit op game-industrie

 • Om te reageren moet je ingelogd zijn. Nog geen account? Registreer je dan en praat mee!
 • avatar

  HunterSeeker

  • 31 januari 2020 13:57
  Beetje overdreven maar aan de andere kant wel de beste keuze. Anders zou je een plaats creeeren waar een boel mensen samen komen, mocht er 1 zieke tussen zitten dan is het kassa voor het virus.

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.
 • avatar

  denver

  • 2 februari 2020 14:54
  Wat is het nou? Overdreven of de beste keuze?

  Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.

 

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord met onze voorwaarden voor reacties.