Coronavirus oefent invloed uit op game-industrie

Coronavirus oefent invloed uit op game-industrie

Het coronavirus blijkt op diverse manieren invloed te hebben op de game-industrie. Zo wordt de Taipei Game Show uitgesteld en lijdt de productie van de Switch er onder.

De Taipei Game Show had eigenlijk volgende week moeten beginnen, maar de organisatie heeft besloten het evenement te annuleren vanwege de uitbraak van het virus. De komende dagen wordt een nieuwe datum voor ergens in de zomer bekendgemaakt - de locatie blijft hetzelfde. Jaarlijks komen er zo'n 320.000 bezoekers naar de show.

Tijdens een gesprek met investeerders afgelopen nacht liet Nintendo-directeur Shuntaro Furukawa weten dat de productie van de Switch in China beïnvloed wordt door de uitbraak van het virus. Hij gaf geen details in de mate waarop het virus de productie van het systeem vertraagt. Het is dan ook nog onduidelijk of er een tekort kan ontstaan. Eerder deze week maakte Nintendo bekend wereldwijd meer dan vijftig miljoen exemplaren van de Switch te hebben verkocht.

Het coronavirus brak oorspronkelijk uit in Wuhan, China, en heeft op moment van schrijven wereldwijd meer dan 9000 mensen besmet en 213 mensen het leven gekost.

Hoe vond je dit artikel?

Gemiddeld krijgt dit artikel 0.00 van de 5 sterren.
Artikel als favoriet toevoegen

Weet je zeker dat je de comment van wilt verwijderen?

""

Reacties

Meeste likesNieuwsteOudste
Login of maak een account en praat mee!
test

Beetje overdreven maar aan de andere kant wel de beste keuze. Anders zou je een plaats creeeren waar een boel mensen samen komen, mocht er 1 zieke tussen zitten dan is het kassa voor het virus.

0
test

Deze gebruiker is verwijderd

0

Aanbevolen voor jou