Tripwire Interactive, bekend van de mod Red Orchestra voor Unreal Tournament, heeft aangekondigd binnenkort een nieuwe game uit te brengen voor de PC.

De nieuwe game heet Killing Floor en is een first-person coöperatieve survival-horror game die je met zes personen online kunt spelen. Het verhaal speelt zich af in en rondom Londen, waar een lichtelijk gestoorde geleerde bezig is met proeven om gekloonde supersoldaten te creëren. Zoals te verwachten gaat er iets gruwelijk mis en ontsnappen alle proefpersonen om een spoor van vernieling achter te laten in Londen. Aan de speler de taak om deze proefpersonen uit de weg te ruimen.

De vergelijking met Valve's Left 4 Dead is natuurlijk snel gemaakt, maar volgens de makers van Killing Floor zal deze game anders zijn dan zijn populaire tegenhanger. "Left 4 Dead is vergelijkbaar met grote Hollywood kaskrakers als I Am Legend en 28 Days Later. Killing Floor is meer Dead Alive gekruist met The Re-Animator. George Romero gemixt met sciencefiction."

"Left 4 Dead gaat voor die constante, recht-in-je-gezicht golven van snel voortbewegende zombie's. Killing Floor werkt aan het opbouwen van een gevoel van angst. De vijanden in Killing Floor schuifelen ook meer naar je toe. Het zal zeker niet minder volgestopt met actie zitten, maar ik wil alleen maar zeggen dat er meer variatie in snelheid en de soorten vijanden zitten."

Behalve een uitgebreid arsenaal aan wapentuig, onder andere vlammenwerpers en kettingzagen, kent de game ook een zogenoemde 'ZEDTime' systeem. De speler bouwt slow-motion tijd op door op een dramatische manier vijanden om te leggen. Behalve in de singleplayer, is deze ZEDTime ook te gebruiken in multiplayer. De multiplayer kent ook het welbekende Perks-systeem, zoals in Call of Duty 4, om je personage aan te passen om beter te kunnen overleven tegen de almaar sterker wordende vijanden.

Een releasedatum voor Killing Floor is nog niet bekendgemaakt. Wel komt de game volgens de makers 'binnenkort naar Steam'.

Met dank aan SgtH3nry3 voor het melden van dit nieuws