Ontwikkelaar Wideload Games heeft vandaag bekend gemaakt dat hun humoristische zombiegame Stubbs the Zombie in Rebel Without A Pulse op de Xbox een cooperatieve spelmode zal bevatten. Hierin kunnen twee spelers samen het singleplayergedeelte van het spel spelen.

In cooperatieve mode zal de eerste speler de rol van Stubbs aannemen, voor de tweede speler is een nieuw personage in het leven geroepen. Grubbs genaamd. Grubbs is een vertegenwoordiger die, door 'een reeks onfortuinlijke toevalligheden' in hetzelfde graf als Stubbs is terecht gekomen. Het graf waarop, zoals jullie allemaal weten, binnenkort een groot gebouw geplaatst gaat worden.

In Stubbs the Zombie is het voor de verandering eens niet de bedoeling zombies af te knallen, maar juist zelf als zombie de mensheid uit te roeien. Hiervoor beschik je over een groot aantal speciale krachten, waaronder een dodelijke scheet. Verschillende lichaamsdelen kunnen worden afgerukt en als wapen worden gebruikt, waaronder je hoofd als bowlingbal en je galblaas als granaat. Een grappig filmpje van de cooperatieve mode is hier te vinden.