"We hadden in het begin wel [een coöperatieve modus], zo is de Spec Ops-modus begonnen: coöperatief het verhaal doorlopen", aldus Bowling. "Maar het verpestte de filmische ervaring; het haalde de inleving uit het verhaal en het tempo en alles waar we zo lang mee bezig waren om op te bouwen. Het verpestte de ervaring waar we op mikken, dus we haalden het er uit en polijstte de singleplayer voor één speler."

Puur

Bowling vertelt verder: "Maar er bleven momenten over die erg leuk waren voor twee spelers, dus we hebben deze momenten gepakt en in de Spec Ops-modus gestopt. Je kunt dus momenten spelen die direct uit de singleplayer komen in Spec Ops, maar dan speciaal gericht op twee spelers, waardoor de ervaring puur blijft. Je krijgt het beste van twee werelden: je krijgt de momenten die leuk waren [om met meerdere spelers te spelen], maar de slechte momenten hebben we geschrapt."

Call of Duty: Modern Warfare 2 verschijnt op 10 november voor de PlayStation 3 en Xbox 360. Volgens een gerucht zou de PC-versie mogelijk pas twee weken later verschijnen, hoewel dit nog steeds niet bevestigd is.