Cooking Mama was op een Nintendo DS een alleraardigste titel, die het touchscreen van de DS op een leuke manier gebruikte. Een tijdje geleden kondigde uitgever 505 Game Street al aan dat de serie ook naar de Wii gekokkereld zou worden. In wat voor vorm precies was nog niet duidelijk, maar met de besturing van de Wii in gedachten, voorspelde dit een hoop plezier.

Cooking Mama: Cook Off, zoals de titel van de Wii-versie luidt, is echter geen volledig nieuwe game, maar een opgepoetste versie van de Nintendo DS-versie. Op zich is dit geen slecht nieuws, want de DS-versie bevatte genoeg recepten en spelletjes om je uren zoet te houden. En met de ondersteuning van de Wii-besturing, waarmee je volgens 505 nóg meer controle over je kookkunsten hebt, moet het ook wel goed komen.

De vraag is echter wel of de oude spelletjes helemaal geschikt zijn voor de Wii-besturing, die toch significant anders is dan de touchscreen besturing van de DS. Wellicht is dit wat 505 met 'opgepoetst' bedoelt: dat men de opdrachten opnieuw gemaakt heeft voor de Wii-besturing. We zullen het allemaal op 11 mei mee gaan maken.